Planetallers i més - novembre 2024

Aquest mes de novembre de 2024 tindrem tallers infantils els diumenges a les 11 h. L'aforament està limitat i la inscripció prèvia és necessària. Les inscripcions s'han d'efectuar a través de la pàgina web eventbrite.es.

  • [diumenge 3 de novembre, 11 h] DIA DE L'ECOLOGIA​​​​​​​

    L'1 de novembre se celebra el Dia de l'Ecologia, una oportunitat per a reflexionar sobre la importància de cuidar el nostre planeta. En aquest taller, els xiquets i les xiquetes descobriran els principals elements de l'ecologia i com les accions humanes poden afectar l'entorn natural. A través de diverses activitats interactives, aprendran sobre la biodiversitat, la conservació i les maneres de protegir el medi ambient.

    Destinataris: públic infantil de 4 a 8 anys; duració: 1 hora
    ​​​​​​​
  • [dissabte 9 de novembre, 18h] DIA DE LA MATÈRIA FOSCA

    ​​​​​​​Dia matèria fosca
    El Dark Matter Day se celebra amb l'objectiu de donar a conéixer la matèria fosca, un dels majors reptes de la comunitat científica, ja que veiem el seu efecte, però no en coneixem la naturalesa.

    L'activitat consistirà en una conferència a càrrec d'Alberto Aparici, investigador i divulgador de l'IFIC, amb el títol "Materia y Energía Oscuras: 95 % del Cosmos" i la projecció fulldome El fantasma del Universo a continuació.

    ​​​​​​​Destinataris: públic general no infantil; duració: 2 hores. Més informació en la secció de Congressos i Jornades

  • [diumenge 10 de novembre, 11 h] MARIE CURIE I LA RADIOACTIVITAT​​​​​​​


    ​​​​​​​​​​​​​​En commemoració del treball pioner de Marie Curie, explorarem el fascinant món de la radioactivitat. En aquest taller, els xiquets i xiquetes aprendran sobre els descobriments de Curie i com aquests han influït en la ciència moderna. A través de diferents activitats pràctiques i experiments farem que els xiquets i les xiquetes comprenguen els conceptes bàsics de la radioactivitat i la seua importància en el món actual.

    Destinataris: públic de 9 a 12 anys; duració: 1 hora
    ​​​​​​​
  • ​​​​​​​[diumenge 17 de novembre, 11 h] GEGANTS GASOSOS I ELS HERSCHEL


    ​​​​​​​En honor al naixement de William Herschel i la seua germana Caroline, explorarem el fascinant món dels "planetes gegants gelats". En aquest taller, els xiquets i les xiquetes descobriran les característiques úniques d'aquests planetes i la importància dels descobriments dels Herschel en l'astronomia.

    Destinataris: públic de 9 a 12 anys; duració: 1 hora
    ​​​​​​​
  • ​​​​​​​[diumenge 24 de novembre, 11 h] LES PLANTES I L'HIVERN​​​​​​​


    ​​​​​​​A mesura que ens acostem a l'hivern, és important entendre com les plantes es preparen per a la nova estació. En aquest taller, els xiquets i les xiquetes descobriran els processos que les plantes utilitzen per a adaptar-se al fred. A través de diferents activitats, aprendran sobre la vida vegetal i la importància de cuidar les plantes durant l'hivern.

    Destinataris: públic infantil de 4 a 8 anys; duració: 1 hora​​​​​​
    ​​​​​​

  • [dissabte 30 de novembre, 11:15 i 12:15h] OBSERVACIONS SOLARS

    ​​​​​​​Al Planetari de Castelló hem preparat unes observacions solars amb un telescopi adaptat, perquè pugueu veure el Sol amb tota la seguretat.

    L'activitat es realitzarà en 2 torns (a les 11:15 i a les 12:15 h) amb 15 participants en cadascun. Es requereix la inscripció prèvia.

    Destinataris: públic general; duració: 45 min. Més informació i inscripcions en la secció d'Observacions del cel​​​​​
    ​​​​​​​

  • [dissabte 30 de novembre, 13 h] PLANETARI EN VIU
    ​​​​​​
    ​​​​​​​En aquestes projeccions és el nostre personal el qui, des de la cúpula, s'encarrega de recórrer el cel i proposar els continguts, en lloc de les projeccions de planetari habituals.

    No és necessari inscriure's en l'activitat, però sí que cal recollir l'entrada gratuïta en la taquilla des de mitja hora abans de la projecció.

    Destinataris: públic general; duració: 45 min. Més informació en la secció de Projeccions d'Astronomia
    ​​​​​​​